Írországi utazás

Írországi utazás

Tizedik nap - hazaút és szubjektív összegzés

2015. május 18. - Ir Quartett

Hajnalban gyors reggeli, az autó leadása - problémamentes és gyors (tele tankkal!!), a járdázással és egy apróbb parkolási meghúzással (ami valszeg korábban is ott volt, csak nem vettük észre) nem foglalkoztak. Hála Etienne-nek aki hősiesen és hiba mentesen, tökéletesen végigvezette az utat (mialatt mi hősiesen Guinnesseket töltöttünk magunkba) - köszönjük!!

20150517_061803.jpg

20150517_061822.jpg

Utána reptér, majd hazafelé. Mielőtt elutaztunk Gyuri kérdezte visszafelé is egymás mellé vegye-e a jegyeket, jól döntöttünk, nem csak elviseltük egymást, hanem végig igazán élveztük is egymás társaságát.

20150517_090722.jpg

20150517_091025.jpg

Aztán megérkeztünk.

20150517_121209.jpg

Röviden - jól előkészített (köszönjük Gyuri) remek, fárasztó út volt, autóval mentünk kb. 1300 km-t gyalogoltunk, bicikliztünk kb. 150 km-t. Minden hajnalban amikor írtam az itthoniaknak a blogot, áttekintve az előző napot, sehol sem éreztem úgy, hogy valamit másképp kellett volna csinálni, minden úgy és annyi volt jó, ahogy és amennyi történt. Tíz napba ennyi fért bele - nagyon jó volt!

Nekünk ami kimaradt - egy ír kávé egy pub-ban, egy dolmen és persze rengeteg táj, hegycsúcs és műemlék.

megtett_ut_terkep.jpg

Az írek végtelenül kedvesek, segítőkészek, bár durva tájszólással, de elég jól beszélnek angolul, nagyon szeretnek enni, inni (ez meg is látszik rajtuk), mulatozni, kocsmákban tölteni az estéket, ott zenét hallgatni (=oda sem hallgatva üvöltözni), TV-t nézni, sportról, politikáról, nőkről/férfiakról órákon keresztül beszélgetni (=üvöltözni), barátkozni. Nagydarab lányok pedig szeretnek mértéktelenül inni, majd hordákba verődve férfiakra vadászni.

A táj és az épített emlékek fantasztikusak - aki tud menjen el, bár Írország nem olcsó, minden pénzt megér.

A blogírásról - nekem ez az első (valszeg utolsó is egyben) és nem könnyű mesterség. Minőségi blogot csinálni (nekem nem sikerült) pedig egészen biztosan külön művészet. Én a családoknak, barátoknak készítettem ezt az utazás közben naponta frissülő beszámolót, hogy tudják nem vesztünk el - megvagyunk! A technikai nehézségek mellett hajnalban, vagy késő este kiválogatni a képeket, némi szöveget írni hozzá fárasztó, de most jó visszanézni az eredményt, örülök ha nektek is, köszönöm a visszajelzéseket,

Persze rengeteg kép készült, most a nyugodt rendszerezés következik, igény esetén tudok hozzáférést biztosítani és az érdeklődőknek azt hiszem sokat tudunk mesélni, talán segíteni az utazás tervezéséhez és

NEKTEK IS JÓ UTAZÁST ÍRORSZÁGBAN!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irorszagi-utazas.blog.hu/api/trackback/id/tr497468966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása